Babydeken

Uw baby verdient natuurlijk het hoogst mogelijke comfort tijdens het slapen en gedurende de dag. Een babydeken dient dan ook zacht aan te voelen, tegen een stootje te kunnen en duurzaam te zijn. Baby dekens bieden warmte tijdens de nacht, in de box of tijdens een autorit. Speciaal voor de allerkleinsten heeft Dekensale.nl een groot assortiment van dekens beschikbaar. Naast liefde heeft uw kind ook baat bij genegenheid en warmte. Met een hoogwaardige kwaliteit babydeken verzekerd u uw kind van veel luxe tijdens het slapen. Babydeken kopen? Dekensale.nl heeft grappige en leuke designs in verschillende afmetingen beschikbaar.

Waar moet ik opletten bij de aanschaf van een babydeken?

Het allerbelangrijkste voor uw baby is comfort en warmte, maar let op dat uw baby het niet te warm krijgt. De keuze qua materiaal van de babydeken is hierin bepalend. Wol is doorgaans een stuk warmer dan katoen en fleece. Dit maakt wollen dekens geschikt bij koudere temperaturen. Is het in de slaap- en woonkamer van de baby warmer? Kies dan voor een katoenen of fleece deken. De dikte van de babydeken is ook iets om rekening mee te houden als u een deken voor uw baby wilt kopen. Hoe dikker de deken, hoe warmer de baby het zal krijgen. Naast de diktes en de soorten is het belangrijk dat u uw baby goed in stopt, zodat hij of zij comfortabel ligt en niet te warm krijgt. Het beste voor uw baby zijn wollen en katoenen dekens!

Welke baby deken moet ik kiezen?

De keuze voor welke baby deken u moet kiezen is seizoensgebonden. In warmere maanden of als de temperatuur in huis hoog is, is het een fleece of katoenen deken beter. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat katoenen en fleece dekens beter ventileren en lichter zijn. Wollen dekens daarentegen zijn vaak zwaarder en houden warmte beter vast, waardoor een wollen deken beter is bij frissere temperaturen. Katoenen deken worden gezien als vierseizoenen dekens door de hoge comfort en ventilerend vermogen. Hieronder treft u de verschillende soorten baby dekens met daarbij vermeldt de voor- en nadelen per materiaal.

Katoenen babydeken

Katoenen hebben als grote voordeel ten opzichte van wollen dekens, dat de dekens eenvoudig te reinigen zijn. Baby’s zorgen nou eenmaal al snel voor viezigheid op de deken, waardoor het wel zo fijn is dat het reinigen eenvoudig is. De fijne structuur en duurzame karakter van katoen maakt dit één van de populairste dekens voor baby’s. Met een hoog comfort die het jaar door bij warme en koude temperaturen goed te gebruiken is, zijn katoenen dekens de beste keuze voor uw baby.

Voordelen: Eenvoudig te wassen, goed ventilerend vermogen, geschikt voor het hele jaar, sterk, natuurlijk product, duurzaam, amper slijtage en doorgaans anti-allergisch.
Nadelen: Kan na langdurig gebruik kreukelen of na veelvuldig wassen krimpen.

Baby deken wol

Wollen baby dekens bieden een hoog comfort voor uw baby. Dat komt voornamelijk door het zeer zachte schapenwol, lange levensduur en temperatuurregulatie van wollen dekens. Erg geschikt voor koudere wintermaanden om uw baby behaaglijk warm te houden in bed, de box of in de auto. Pasgeboren baby’s hebben moeite met het reguleren van de lichaamstemperatuur, waardoor het fijn is dat u weet dat met een deken van wol uw baby aangenaam kan slapen. Wollen dekens hebben vaak verschillende diktes, waardoor u eenvoudig kunt kiezen voor een dunnere of dikkere wollen babydeken. Wol is relatief zwaar, dit is juist fijn voor uw baby voor extra genegenheid.