Ledikantdeken

Voor uw kind wilt u natuurlijk het allerbeste en zeker tijdens het slapen. Een ledikantdeken biedt comfort voor de allerkleinste in het babybed, maar ook tijdens het reizen in de auto of in de box. Een ledikant deken dient dan ook zacht en warm te zijn om zo de maximale genegenheid aan uw kind te bieden. Ledikantdeken kopen? Met een groot aanbod van ledikantdekens vindt u bij Dekensale.nl altijd mooie en leuke designs dekens voor uw kind.

Waar moet ik opletten bij het kiezen van een ledikantdeken?

Bij het kiezen van een ledikant deken is warmte en comfort natuurlijk erg belangrijk. Zorg er alleen wel voor dat uw baby het niet te warm heeft. Houdt hier dan ook rekening mee als u uw baby in stopt. Het is zelfs beter dat uw baby het iets kouder heeft dan te warm. Dit heeft natuurlijk invloed op de keuze qua materiaal van de ledikantdeken. Wol en katoen worden het vaakst gebruikt als deken vanwege het hoge comfort en het gemak van reinigen. Het kiezen voor een wollen of katoenen deken is seizoensgebonden en afhankelijk van de temperatuur in de woon- of slaapkamer.

Van welk materiaal is een ledikant deken gemaakt?

De beste materialen voor een deken ledikant zijn wol en katoen. In de koudere maanden houden wollen ledikantdekens meer warmte vast. In de warmere maanden is het belangrijk dat uw baby het niet te warm heeft, waardoor katoenen ledikant dekens meer geschikt zijn. Hierbij speelt ook de temperatuur in de kamer waar de baby slaapt of de deken gebruikt een rol. Als het buiten koud is en in de kamer warm, is een katoenen deken meer geschikt. Is het wat frisser in de woning? Kies dan voor een wollen ledikantdeken. Naast wol en katoen, kunt u ook kiezen voor een fleece deken voor uw kind. Hieronder vindt u een korte uitleg over de verschillende type ledikant dekens.

Wollen ledikantdeken

Een wollen ledikantdeken is erg geliefd voor de allerkleinste vanwege het hoge comfort, zacht aanvoelend materiaal, goed ventilerend vermogen en omdat wol hypoallergeen is. Het goed ademende design maakt deze dekens erg geschikt voor jonge kinderen. Erg duurzaam in gebruik en het vocht opnemende effect geeft een zeer behaaglijk gevoel op de huid. Bij koudere temperaturen is een wollen ledikant deken de beste keuze voor uw kind.

Voordelen: natuurproduct, gaat lang mee (mits goed onderhouden), comfortabel voor kinderen, vochtopnemend, behaaglijk gevoel, zacht, hoge isolatiewaarde.
Nadelen: kans op allergieën, moeilijk te reinigen, de opname van lichaamsvocht.

Katoenen ledikantdeken

Het gebruiksgemak qua reinigen en het vermogen om vocht op te nemen is natuurlijk wel zo fijn voor u en uw kind. Baby’s zorgen nou eenmaal vaak voor viezigheid op de dekens, waardoor het belangrijk is dat het dekentje eenvoudig gereinigd kan worden. U wast een katoenen ledikantdeken dan ook gewoon in de wasmachine. Lees wel goed de wasinstructies, zo kan een 100% katoenen ledikant deken gewassen worden op 90 graden. Katoenen dekens worden gezien als 4 seizoenen dekens, gezien het feit dat ze in elk jaargetijde het maximale comfort bieden voor uw kind. Perfect geschikt als u uw baby het niet te warm of te koud wilt laten hebben. Katoen heeft een erg sterke structuur en zijn zeer duurzaam. Katoenen ledikantdekens zijn overall gezien misschien wel de perfecte keuze voor uw baby!

Voordelen: goed wasbaar, erg ventilerend, vaak anti-allergisch, geen slijtage, erg sterk, natuurlijk product, duurzaam.
Nadelen: gevoelig voor krimpen en kreukels.

Ledikant deken van fleece

Fleece ledikantdekens zijn licht in gewicht en erg praktisch te gebruiken als dekentje voor uw baby op reis of tijdens het slapen in huis. In de meeste gevallen is een fleece ledikant deken een goedkoper alternatief dan een katoenen of wollen deken.

Voordelen: erg licht, neemt geen water op, gemakkelijk te wassen, anti allergisch.
Nadelen: laat microvezels los tijdens het wassen, na intensief gebruik wordt er minder warmte vastgehouden.

Afmetingen van deken ledikanten?

De afmetingen van ledikantdekens verschillend. Doorgaans heeft een ledikantdeken een afmeting van 100×150 centimeter of 120×150 centimeter. Naast deze veel voorkomende afmetingen heeft Dekensale.nl ook andere formaten beschikbaar, zo vindt u ook 100×135 centimeter en 100×130 centimeter ledikantdekens in ons assortiment. Met een ruime keuze qua afmetingen en grappige en leuke designs hebben wij altijd wel een mooi en stijlvol dekentje beschikbaar voor uw kind.

Hoge kwaliteit van goedkope ledikant dekens

Voor baby’s is het erg belangrijk dat een deken comfort en warmte biedt. Door gebruik te maken van de beste materialen qua ledikantdekens bent u als ouder verzekerd van de hoogst mogelijke kwaliteit. De dekens moeten tegen een stootje kunnen en niet bij het minste of geringste onbruikbaar worden. Baby’s maken al poepend, plassend, kwijlend en overgevend vaak dekentjes snel vies. Het is dan zaak dat de ledikantdekens eenvoudig gereinigd kunnen worden, een lange levensduur hebben en daarbij ook na veelvuldig wassen comfortabel blijven. Bij Dekensale.nl vindt u uitsluitend ledikant dekens van hoge kwaliteit. Immers het comfort voor uw baby is het allerbelangrijkste als u een ledikant deken wilt aanschaffen.

Ledikantdeken kopen?

Met een groot assortiment van dekentjes voor baby’s vindt u bij Dekensale.nl altijd een geschikt product. Maak een keuze uit de verschillende materialen en kies vervolgens een voor uw baby aansprekend design. De vele verschillende designs zijn gericht op de allerkleinste. Ledikantdeken kopen? Bij Dekensale.nl bent u op het juiste adres!